Mazda, sürdürülebilirliği hızlandırmak için ABB'nin boya atomizasyon teknolojisini seçti

ABB'nin en son RB1000i-S yüksek transfer verimliliğine sahip boya atomizerleri, otomotiv üreticisinin 2035 yılına kadar küresel üretim tesislerinde karbon nötrlüğüne ulaşma çabalarını hızlandırmasıyla Mazda'nın Japonya'daki Ujina tesisine kuruldu. Bu yılın başlarında faaliyete geçen dijital olarak etkinleştirilmiş atomizerler, daha az aşırı püskürtme yoluyla araç gövdesine boya transferini artırarak boya kullanımını önemli ölçüde azaltıyor. Renk değişimleri sırasında basınçlı hava tüketimi ve boya israfındaki azalmalarla birlikte, yeni ABB atomizerleri boya sürecinin kendisinde ve ilgili boya kabini ekipmanında emisyonları azaltmaya yardımcı oluyor.

ABB Robotik Otomotiv İş Kolu Genel Müdürü Joerg Reger, “Mazda, üretim süreçlerindeki CO2 emisyonlarının %60'ının boyamadan kaynaklandığını ve şirketin karbon nötrlüğü hedeflerine ulaşmak için çalışırken bunu optimizasyon için önemli bir hedef haline getirdiğini belirtiyor. Yeni RB1000i-S atomizerlerimiz %95-99'a kadar verimlilik sağlarken, boya kullanımını ve maliyetlerini, uçucu organik bileşikleri (VOC) ve boya kabinindeki atık sıvı arıtımı için enerji tüketimini azaltıyor ve bunların hepsi CO2 emisyonunun azaltılmasını destekliyor.” dedi.

 

 

Hiroşima'daki Ujina fabrikası No. 1 olarak CX-5 ve ikonik MX-5 roadster'ı üreten Mazda, RB1000i-S'nin geliştirilmiş transfer verimliliği sayesinde boya kullanımında %17'lik bir azalma olduğunu bildirdi; bu da yılda yaklaşık 30 bin litre boya tasarrufuna eşdeğer*. Enerji tüketimi ve aşırı püskürtmenin ekipmanı etkilemesini önleyen koruyucu maskelemeyi değiştirme gibi bakım sıklığı da azalıyor. Şirket, RB1000i-S atomizerlerini mevcut robotlara yerleştirerek, karbon nötr operasyonları ve döngüsel ekonomiyi destekleyerek entegrasyon sırasında ek maliyet düşüşleri elde etti.

ABB ve ABB olmayan robotlara sonradan takılabilen ABB'nin RB1000i-S atomizerleri, şirketin otomotiv endüstrisinin geçişini desteklemek için akıllı ve sürdürülebilir çözümler sunma çabalarının bir örneği. Mevcut RB1000i atomizerlerinin çan kupası ve hava şekillendirme nozulu gibi temel parçaları değiştirerek geliştirilmiş RB1000i-S spesifikasyonundan yararlanmasını sağlayan bir yükseltme kiti, mevcut kurulumları en son teknolojiye yükseltmek, performanslarını en üst düzeye çıkarmak ve ömürlerini uzatırken güvenilirliği korumak ve duruş süresini en aza indirmek için tasarlanmış bir dizi yükseltmeden sadece biri. ABB, 2030 yılına kadar ürün portföyünün en az %80'ini Döngüsellik Yaklaşımı ile kapsamayı taahhüt etmiş durumda.