Çağın Göz Hastanesi'nden GES ile sürdürülebilir geleceğe adım

Güneş 27.11.2024 - 17:05, Güncelleme: 27.11.2024 - 17:11 1245 kez okundu.
 

Çağın Göz Hastanesi'nden GES ile sürdürülebilir geleceğe adım

Çağın Göz Hastanesi, Uşak’ta hayata geçirilen GES ile toplam 693 kWp kurulu gücüyle hem doğayı korumayı hem de karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor.
Çağın Göz Hastanesi, çevreye duyarlı bir gelecek için önemli bir projeye imza attı. Uşak’ta hayata geçirilen Güneş Enerjisi Santrali (GES), toplam 693 kWp kurulu gücüyle hem doğayı korumayı hem de karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor. Santral, yılda yaklaşık 1.1 GWh (1.098.590 kWh) elektrik üreterek sürdürülebilir bir enerji kaynağı yaratıyor. 697 Ton CO2 Atmosfere Salınmadı: Çam Ormanlarıyla Yarışan Bir Etki Projenin çevreye etkisi çarpıcı: Güneş Enerjisi Santrali sayesinde yılda 697 ton CO2’nin atmosfere salınımı engelleniyor. Bu, tam 35.000 çam ağacının bir yılda temizleyebileceği karbon miktarına eşdeğer. Daha geniş bir perspektiften bakıldığında, 3.500 çam ağacının 10 yıllık temizleme kapasitesi kadar bir etki yaratılıyor. Sürdürülebilirlik Yolunda Örnek Bir Adım Çağın Göz Hastanesi Hastane Müdürü İpek Kandemir, bu projeyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sağlık alanında gösterdiğimiz hassasiyeti çevreye de taşımaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Güneş Enerjisi Santrali, doğayla uyumlu ve sürdürülebilir bir gelecek için attığımız adımlardan yalnızca biri. Hem çevremizi koruyor hem de topluma ilham vermeyi hedefliyoruz."
Çağın Göz Hastanesi, Uşak’ta hayata geçirilen GES ile toplam 693 kWp kurulu gücüyle hem doğayı korumayı hem de karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor.

Çağın Göz Hastanesi, çevreye duyarlı bir gelecek için önemli bir projeye imza attı. Uşak’ta hayata geçirilen Güneş Enerjisi Santrali (GES), toplam 693 kWp kurulu gücüyle hem doğayı korumayı hem de karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor. Santral, yılda yaklaşık 1.1 GWh (1.098.590 kWh) elektrik üreterek  sürdürülebilir bir enerji kaynağı yaratıyor.

697 Ton CO2 Atmosfere Salınmadı: Çam Ormanlarıyla Yarışan Bir Etki

Projenin çevreye etkisi çarpıcı: Güneş Enerjisi Santrali sayesinde yılda 697 ton CO2’nin atmosfere salınımı engelleniyor. Bu, tam 35.000 çam ağacının bir yılda temizleyebileceği karbon miktarına eşdeğer. Daha geniş bir perspektiften bakıldığında, 3.500 çam ağacının 10 yıllık temizleme kapasitesi kadar bir etki yaratılıyor.

Sürdürülebilirlik Yolunda Örnek Bir Adım

Çağın Göz Hastanesi Hastane Müdürü İpek Kandemir, bu projeyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sağlık alanında gösterdiğimiz hassasiyeti çevreye de taşımaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Güneş Enerjisi Santrali, doğayla uyumlu ve sürdürülebilir bir gelecek için attığımız adımlardan yalnızca biri. Hem çevremizi koruyor hem de topluma ilham vermeyi hedefliyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve solargundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.