GoGreen4

İklim değişikliğine uyum için iş birliği şart

Sürdürülebilirlik 11.02.2025 - 17:06, Güncelleme: 11.02.2025 - 17:06 1893+ kez okundu.
 

İklim değişikliğine uyum için iş birliği şart

İklim Değişikliği Başkan Yardımcısı Dr. Tuğba Dinçbaş, ‘İklim eyleminde ülkemizin 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi'ne ulaşması ve iklim değişikliğine uyum ancak kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile gerçekleştirilebilecektir
İklim Değişikliği Başkan Yardımcısı Dr. Tuğba Dinçbaş, TÜSİAD ev sahipliğinde düzenlenen kamu kurumlarıyla istişare toplantısına katıldı. Doğal Hayatı Koruma Vakfı, TÜSİAD ve Birleşmiş Milletler Global Compact Türkiye’nin iş birliğiyle hayata geçirilen İklim Eylemi ve Ötesi Platformu’nun (TRAction) kamu kurumlarıyla istişare toplantısı geniş katılımla Ankara’da gerçekleştirildi. Avrupa Yeşil Mutabakatına uyum ve bilim temelli hedeflerin yaygınlaşması için kamu ile iş dünyası ve sivil toplum arasındaki iş birliğini geliştirmeyi amaçlayan toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Yardımcısı Dinçbaş, 2024 yılının kayıtlara geçen en sıcak yıl olduğuna ve iklim eyleminin hiç olmadığı kadar kritik olduğuna değinerek, bilim temelli hedeflerin ulusal ve uluslararası iklim hedeflerine ulaşmada taşıdığı önemi vurguladı. İklim Değişikliği Başkanlığınca Türkiye’nin iklim politikalarını geliştirmek, gelecekteki kırılganlıkları ve riskleri değerlendirmek için 3 km çözünürlükte öncü bir iklim projeksiyonu yapılmakta olduğunu, bu çalışmayla birlikte Türkiye’deki tüm şirketler için bilim temelli hedeflerin çok daha kritik hale geleceğini söyleyen Dinçbaş, ‘İklim eyleminde ülkemizin 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi'ne ulaşması ve iklim değişikliğine uyum ancak kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile gerçekleştirilebilecektir.’ diye konuştu. Türkiye’de bilim temelli hedeflerin yaygınlaşması için gerekli koşullar ve Avrupa Yeşil Mutabakatı ile Türkiye’nin 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi doğrultusunda iş dünyası, sivil toplum ve kamu arasındaki iş birliğinin nasıl güçlendirilebileceği konularının ele alındığı oturumun ardından toplantı, soru cevapla devam etti. Kamu, iş dünyası ve sivil toplum arasındaki iş birliğini güçlendirmeye yönelik adımların atıldığı toplantıya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kamu Gözetim Kurumu yetkilileriyle TRAction üyesi olan iş dünyası örgütleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
İklim Değişikliği Başkan Yardımcısı Dr. Tuğba Dinçbaş, ‘İklim eyleminde ülkemizin 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi'ne ulaşması ve iklim değişikliğine uyum ancak kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile gerçekleştirilebilecektir

İklim Değişikliği Başkan Yardımcısı Dr. Tuğba Dinçbaş, TÜSİAD ev sahipliğinde düzenlenen kamu kurumlarıyla istişare toplantısına katıldı.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı, TÜSİAD ve Birleşmiş Milletler Global Compact Türkiye’nin iş birliğiyle hayata geçirilen İklim Eylemi ve Ötesi Platformu’nun (TRAction) kamu kurumlarıyla istişare toplantısı geniş katılımla Ankara’da gerçekleştirildi.

Avrupa Yeşil Mutabakatına uyum ve bilim temelli hedeflerin yaygınlaşması için kamu ile iş dünyası ve sivil toplum arasındaki iş birliğini geliştirmeyi amaçlayan toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Yardımcısı Dinçbaş, 2024 yılının kayıtlara geçen en sıcak yıl olduğuna ve iklim eyleminin hiç olmadığı kadar kritik olduğuna değinerek, bilim temelli hedeflerin ulusal ve uluslararası iklim hedeflerine ulaşmada taşıdığı önemi vurguladı. İklim Değişikliği Başkanlığınca Türkiye’nin iklim politikalarını geliştirmek, gelecekteki kırılganlıkları ve riskleri değerlendirmek için 3 km çözünürlükte öncü bir iklim projeksiyonu yapılmakta olduğunu, bu çalışmayla birlikte Türkiye’deki tüm şirketler için bilim temelli hedeflerin çok daha kritik hale geleceğini söyleyen Dinçbaş, ‘İklim eyleminde ülkemizin 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi'ne ulaşması ve iklim değişikliğine uyum ancak kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile gerçekleştirilebilecektir.’ diye konuştu.

Türkiye’de bilim temelli hedeflerin yaygınlaşması için gerekli koşullar ve Avrupa Yeşil Mutabakatı ile Türkiye’nin 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi doğrultusunda iş dünyası, sivil toplum ve kamu arasındaki iş birliğinin nasıl güçlendirilebileceği konularının ele alındığı oturumun ardından toplantı, soru cevapla devam etti.

Kamu, iş dünyası ve sivil toplum arasındaki iş birliğini güçlendirmeye yönelik adımların atıldığı toplantıya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kamu Gözetim Kurumu yetkilileriyle TRAction üyesi olan iş dünyası örgütleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve solargundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.